Hangi Dizileri Kesinlikle İzlersiniz?

By HanHan Asya - Ekim 15, 2017


Buralarda olmadığım zamanlarda dizi izlemediğimi falan düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Ama eskisi gibi her güne birkaç dizi dönemini kapattım.
Tamamen kapatsam iyiydi ama bir türlü uzaklaşamıyorum.
Asyalılar ne vakit kötü dizi yaparlarsa, o vakit benim için son olacağını ümit ediyorum.
Yavaş yavaş sona gelindiğini de hissediyorum.
Diziler birbirinin tekrarı olabiliyor ya da bir konu moda olunca onu 4-5 dizide izleyebiliyoruz.

Yeni izlemeye başlayanlar için, can sıkıcı bir durum olmasa da, benim gibi zamanında günlük dizi izleme kotasını dolduranlar için fazla dizi bulunamayabiliyor.
İnce eleyip sık dokuyan bir karakterim olmasa da galiba diziler için böyle bir huy edinmişim.

Aslında Ülkemizde dizilerin kriteri, reyting olsa da,
Asya dizilerinde bu iş böyle yürümüyor.
Bir kaç istisna harici, reyting yerlerde sürünse de yayınlamaya devam eden diziler biliyorum.Fakat bu diziler Kore halkı tarafından (kore dizilerini baz alarak diyorum) sevilmese de bizim gibi uluslararası fanlar tarafından severek takip edilebiliyor.

Belki de Koreliler reyting uğruna yayınlasalar,bizim severek izlediğimiz çoğu yapım yarım kalacak ve bu da bizi kore dizilerini bırakmaya itebilecek.Yapımcıların, dizilerin konularını farklı ülkelere sattıklarına bakarsak,reytingi göz ardı etmek onlar için bir satış stratejisi olabilir.

Dizilere değinmiş iken yazımı, benim için önemli olan dizi kriterinden bahsederek bitirmek istiyorum.O kadar basit gözüken ama çok nadir bulunan bir kriter.
O da sadece şu;beni izlerken ekrana bağlasın,sürüm sürüm sürüklesin.
İşte bu! Tabii bu seçenek o kadar kolay olmayabiliyor.

Sürükleyici bir hikayenin yanında, oyuncular arasında mükemmel kimyada olunca, dizi tadından yenmez olup, insanın herkese zorla izletesi geliyor.

Finaller hakkında ise fikrim biraz değişti.Yani dizinin işleyişi muazzam olunca, final kötü olsa bile, iyi ki izlemişim dedirtiyor ise,işte o zaman dizi, benim için unutulmazlar listesinde yer alabiliyor.Mutlu son olsun olmasına ama diğer sonları da severek izleyebiliyorum.

Peki size sorarak yazımı bitireyim.Sizin dizi izleme kriteriniz nedir?
Cevaplarınızı bekleyen HanHan bildirdi.

  • Share:

You Might Also Like

6 yorum

  1. Ben hiç öyle dizileri izlemedim. Bir ara Hayat Şarkısı diye bir dizi vardı onu izledim sonra çok öncelerden Beni Böyle Sev gibi dizileri izledim. Bir çok tanıdığım kişi bu asya dizilerini çok izliyor. Bende başlayacağım diye korkuyorum :) Telefonuna bölümleri indirip molalarda izleyen bile var :) Bağımlılık yapıyor resmen o yüzden ben uzak duruyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konular ve işleyiş bakımından asya dizilerini seviyorum ama azalttım.Başla demekten ziyade seçili güzel dizileri izlemeni öneririm.Yorum için teşekkürler..

      Sil
    2. Rica ederim sık sık sayfanızı ziyarete gelirim artık.

      Sil
  2. Kesinlikle kurgusu ve senaryo. Maalesef ben de vakti zamanında çok fazla gereksiz dizi izlemiş olanlardanım... O yüzden uzunn bir süredir dizileri çok seçerek izliyorum. Baktım tekrara gidiyor veya konu saçmaladı dayanamıyorsam kapatıyorum diziyi. Eskisi gibi finalini bekleyemiyorum. Anca çok sevdiğim bir oyuncu varsa onun hatrına bitiriyorum :D Kore dizileri hele o kadar uzun zaman oldu ki izlemeyeli hep birbirini terar eder oldu. Bir süre sonra çok sıkıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bazen bir hevesle başlıyorum ama 10.bölümden sonrası gitmiyor.Tabii bazı diziler çıtayı yükseltince böyle oluverdi...Yorum için teşekkür ederim..

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya