Hangi Asya Dizisinin Dünyasına Aitsin?

By HanHan Asya - Ekim 25, 2017


HanHan olarak benim takibimde olanlar bilirler.
Ben sadece bir ülkeye ve onun dizilerine yönelmiş değilim.
Yani sadece bir ülkenin dizilerini değil, adımın hakkını verircesine bütün Asya dizilerini izlerim.
Bir bakarsınız Kore dizisi izliyorum.
Ertesi gün bakarsınız Tayvan.
Başka bir gün Japon.

Bazı insanlar nasıl Kore dizilerine ön yargılı ise,bazıları da Tayvan ve Çin dizilerine ön yargılı.
Tayvan ve Çin dizileri de diğer Asya dizileri gibi konu bakımından güzel ve akıcı olabiliyor.
Fakat Çin dili olan Çince bazılarına itici,kulak tırmalayıcı geliyor.

Ben sosyal mecralara atılmadan evvel, çeşitli sitelerde Kore dizilerinin yanı sıra, diğer ülkenin dizilerini de izlemiştim.
O zaman bile pek fazla bilmediğim halde hoşuma gitmiş,dilini yadırgamamıştım.
Elbette zevk meselesi ama bazıları sırf bu ön yargılı tutumları işittiği için,belki izlerse seveceği diziyi izlemekten vazgeçebiliyor.
Ön yargı, günümüzde bulaşıcı bir hastalık gibi olmaya başladı.Buna yol açanlar ise yine insanlar ve dayatmaya çalıştıkları düşünceleri.

Şu da var ki;başkalarının düşüncesi, benim için de önem teşkil ediyor.Hatta bir dizi veya film izlemeden evvel yorumlara bakmamaya özen gösteririm.Bazıları öyle spoiler vererek yorum yapıyor ki,izlemenize gerek bile kalmıyor.Bazıları da diziyi öyle yeriyor ki, izleseniz sevecek durumdayken maalesef izleme isteğiniz kaçabiliyor. 

Ben genelde sevmediğim diziler hakkında yorum bile yapmıyor,yazıya bile dökmüyorum.Zaten çoğunlukla yarım bırakıyorum.Sevemedim ama başkası sevecek hatta bayılacak bir dizi ya da film olabileceğinden yorumsuz bırakıyorum da denebilir.
Sevdiğim dizileri de yazarak naçizane tavsiye ediyorum.

Kısacası Korece olsun,Japonca hatta Çince olsun, bir dizide önemli olan konu ve işleyiştir.Dizinin dili sadece küçük bir ayrıntıdır.

Ayrıntılara takılmamanız ve ön yargılarınızı yıkmanızı canı gönülden isteyen HanHan bildirdi.


  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. O spoi verenlerden biri de bendim. Aslında kendimce yorum yaptığımı zannediyordum ama farkında olmadan Spoili yorumlar yapıyormuşum.. 😂 Çin dili bana da itici geliyor. Konu bakimindan tayvan dizileri itici geliyor. Japon dizileri de goruntu kalitesi bakimindan sanki 50li yıllardan kalmis gibi.. En çok sevdiğim kategori Kore ve Tayland.. Ha o saydığım olumsuz özellikler dizileri izlememe engel mi, değil!! Son sürat izlemeye devam.. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir tek Tayland yapımlarında konuları itibariyle bakamıyorum.Ama diğer ülkelerin dizilerini seviyorum.Kore dizileri kendini tekrar ettiği için biraz azaltsam da hepsinden azar azar izliyorum.Yorum için teşekkürler.

      Sil
  2. Makale çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra çok faydalandım yazıdan teşekkürler.

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya