Asya'nın Gizemli ve Tehlikeli Ülkesi : Kore'nin Kuzeyi

By HanHan Asya - Ocak 08, 2016

Bizim gibi Asya severlere
Kore denildiğinde;
dizi cenneti,estetikte 1 numara olan Asya ülkesi geliyor dimi?
Evet,doğru bize göre ilgi alanımız olan tek bir Kore var.
Fakat nasıl ki madalyonun,kendisinden ayrılmayan arka tarafı varsa,Kore'nin de farklı devlet olsalar da,komşusu olan kuzey tarafı var.
Kendileri sıkı mı sıkı bir yönetim ile idare edildiği için,içeride insanlar nasıl?ne yapıyorlar? güney tarafı bile tam bilemezken,biz herşeyi uzaktan izleyen Asya severlerin, bilmesi mümkün değil.
Sadece anlatılanları bilebiliyoruz.
Astığı astık, kestiği kestik olan liderlerini tanıyoruz birde.
İşte son zamanlarda dünya bu gizemli ülke ile ilgili bir bilgi ile çalkalandı.
Nükleer araştırmalar yapan bu ülke,hidrojen bombası denemesi yapmış, başarılı olmuş.Bombanın 5.1 şiddetinde depremede neden olması ds başardığının bir göstergesi kabul ediliyor.
Birde dünyayı kurtarmış gibi'Ülkenin 5000 yıllık tarihinde,dünyayı sarsan bir zaferdi'ifadesi kullanılarak açıklama yapılıyor.
Bu olay üzerine dünya ülkelerinden özellikle de komşularından gereken tepki gecikmiyor.Düşünsenize dibinizde adam nükleer bomba patlatıyor,depreme sebep oluyor.
Dünyanın iyice çivisi çıktı dedirtecek bir olay.

Diliyorum ki; insanlar dünyayı daha da beter hale getirmeden,nükleer araştırmadır,hidrojen bombasıdır haberleri, Rabbimizin yardımı ile, sonsuza kadar sona erer.

'Dünya artık yaşanabilecek duruma gelebilecek mi?' sorusuna cevap arayan ama bulamayan HanHan bildirdi.

  • Share:

You Might Also Like

28 yorum

  1. Kuzey Kore benim de uzun zamandır ilgimi çeken ve elimden geldiğince araştırdığım bir ülke. Halkının dünyadan gerçekten haberi yok, tüm dünyayı kendilerinden daha kötü durumdaymış gibi lanse eden bir liderleri var. Ülke değil, başka bir gezegen demek çok daha doğru olur. Böyle bir liderin yaşatmaya çalıştığı vahşeti güç ve başarı olarak görmesi pek de yadsınamıyor maalesef.

    Ayrıca dünyada Samsung ve Coca Cola'nın gitmediği tek ülkeymiş. Bu da ufak bir bilgi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka gezegen lafı tam onlara göre.Hatta bir yerde okumuştum saatlerini bile farklılık olsun diğerlerinden diye yarım saat geriye almışlar.Kim bilir bizim bilmediğimz daha neler var neler :)Rabbim fırsat vermesin böyle zalimlere inşaAllah.Bilgi için teşekkür ederim;)

      Sil
  2. Gerçekten gitmeyi planlayacagim son ülkelerden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten dışardan turist kabul ettiklerine şüpheliyim.Ama merak ediyorum bazen içerisini.Kapalı kutu gibiler.Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Kuzey Kore bana hep çok korkunç geliyordu ve bu hiç bir zaman değişmeyecek gibi görünüyor. AMİNN ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunçlukta seviye atlamıslar kesinlikle.;)

      Sil
  4. of evet bu kadar zıt nasıl olabilirler anlayamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zıt olmakta aynı kardeşim ile ben gibiler.Anlaşamayan iki zıt kardeş Güney-Kuzey Kore...

      Sil
  5. Bu kadar büyük etkiye sahip şeyler dünya adına iyi mi kötümü bilemiyorum.Savas olmasin,bunlar kullanilmasin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllarını,teknolojilerini böyle şeylere kullanacaklarına keşke daha yararlı işlere kullansalar dünyaya gerçekten yararı dokunsa.İnşaAllah savaşlar olmasın tek temennimiz o.Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Sonsuza kadar yaşayacağını düşünen insan hırsından bıktım. Bakmalara doyamadığımız sevimli Korelilerden olsalar ya onlar da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünya sanki liderleri olan Kim Jong Un'a kalacak.Ay o lideri öyle ponçik sevimli düşünemiyorum. Hahahahahah ;)

      Sil
    2. Niye ya baksana yanaklara aman daaa ♥_♥ :D

      Sil
    3. Aslında en çok bununla ilgili yapılan capslere gülüyorum.Azcık daha iyi insan olsa keşke.^^

      Sil
  7. Açıkçası kuzey koreyi merak eden ve hep araştırma yapan biri olduğum için bu konuda
    Aslında kotu ve yaşanamayacak bir yerde değil eğer kuzey koreli değilsen böyle bir lider bu ülkeyi hiç isyan olmuyor olsaydı eğer eminim medyaya sızardı bir şekilde yani daha 33 yaşinda mı ne zaten lider dünyanın en genç başbakanı hatta seçimlerde %100 oy almış diye duydum.
    İnsanları ne olursa olsun onu seviyor sadece Kore dizilerinde anlatılan biraz abartı o kadar ve bu adamın yaptığı sadece güney Kore te zarar verir dünyada onca güçlü devlet varken Amerika ikinci dünya savaşında nasil Japonya ya atom bombası attıysalar kuzey koreyede rajon keserler ...
    Bununla ilgili bende bir yazı yazmıştım eski blogumda :) güzel bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda katılmıyorum ayaklanma olmaması 2 şeye delalet eder.Ya çok mükemmel bir yönetim vardır ki öyle yönetimlerde bile ara sıra ayaklanma olmuştur.Meyve veren ağaç taşlanır misali.Ya da diktatör bir lider vardır.Şekil kuzey kore de görüldüğü gibi.Dini özgürlük seçme özgürlüğü sıfır.Neden başkası seçilirse başlarına bir şey gelir diye korkuyorlar.Adam eniştesini öldürmüş acıma yok.Sevmek mi mecburiyet mi bilinmez.Benim zannımca diktatör olduğundan mecburen bir sevgi mevcut.İçerisinde ne olup bittiğini bilemeyiz ama çok da iyi şeyler olmadığını düşünüyorum.Bir de şu ihtimalde var.Halkı dış dünyaya kapattıkları için halk en iyi lider kendilerinin sanıyor da olabilir.Bu da senin yazdığını haklı çıkarır.Yaşamadan bilemeyiz ama ben bu kuzey tarafını hiç sevmiyorum maalesef ki...

      Sil
    2. Fikrini belirtip yorum yaptığın içinde teşekkür ederim;)

      Sil
  8. HanHan biliyorsun ki Ay'da köy kurmayı planlıyorlar :D "Bir dünyayı yaşanmaz bir hale soktuk çok eğlenceliydi. Hadi bi daha yapalım" deyiiip. uzaya gitcez yakında :D
    Bu arada selamlar ben buraların yeniyetmesi..
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadarını bilmiyordum.Yaparlar mı bilmiyorum ama bence onlar dünyayı mahfetmeden uzaya taşınsın biz burda kalalım.Hoşgeldin!
      yorum için teşekkür ederim;)

      Sil
  9. bu adam eniştesini köpeklere canlı canlı yedirdi. Hidrojen bombası yaparak tüm dünyayı öldürmek gibi bir planları olabilir :) bu işin espiri boyutu gerçekten de şu yaşımda bıktım bu tip haberleri duymaktan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra duymayız inşaAllah.Adamın dünyaya kastı var galiba?!Sinirini de çıkartırken insanlara pahalıya patlıyor.Yorum için teşekkürler;)

      Sil
  10. kesinlikle HanHan; insan şu an dünyada içinde bulunduğu durumu düşünmeden edemiyor. haberlerde gördüğüm vakit oldukça şaşırmıştım. hatta biraz ürktüğümü bile söyleyebilirim. hani Melly demiş ya; 'başka bir gezegen gibi' diye, hakikatten öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gezegenin bizim dünyamız ile alakası olmasa keşke de kendi yağında kavrulsa!Korkmamak elde değil ki bir de komşu ülkeleri düşün River!?Umarım bir daha yaşanmaz....Yorum için teşekkürler
      ;)

      Sil
  11. Kuzey Kore diyince aklıma Rusya gelir, Güney Kore diyince de aklıma USA gelir HanHan, diplomatik, siyasi açıdan bakınca :)
    Eee hal böyle iken yaptıkları bu son patlamayı eleştirmemek elde değil!
    Bu kadar tezatlık, zor olsa gerek! Kuzey - Güney +
    Yaa ben artık yatıp kalkıp ülkeme dua ediyorum! Ateş çemberinin ortasındayız resmen, içimiz bile yanıyorken bir an önce huzur bulsa yurdumuz... Rabbim ülkemizi güçlü kılsın, bizim dostumuz dahi yok, yeri gelince hepsi kenetleniyor, garibim Türkiye üzerine dönüyor tüm dolaplar! HanHan çok dertli Fenomen bildirdi, sorma ki sorma :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel de bildirdin.Teşekkürler bu güzel yorumun için.Rabbim sonumuzu hayreylesin.Amin !!!

      Sil
  12. Böyle de zekiysen neden kansere çare değil de bomba? İnsanların dünya üzerinde iz bırakmak istemelerini anlıyorum da şu yöntemlerini gerçekten anlamıyorum.
    Zamanında Amerika'nın yaptığını şimdi neden K.Kore yapmasın? Şöyle haberler geriyor gerçekten :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyaya zarar vererek iz bırakmak istiyorlar galiba.Ne saçma bir düşünce.Böyle haberleri artık görmeyiz inşaAllah.Yorum için teşekkür ederim;)

      Sil
  13. Umarım tekrar olmaz ama yine olacak gibi :( bu arada sizi google + takipteyim bana d abeklerim

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya