Yaya Olmanın Zorluğu Nedir?

By HanHan Asya - Kasım 26, 2015



Bu aralar derdim kaldırımlar.
Aslında yeni bir şey değil ama geçenlerde acelem olduğundan,tekrardan sinirlerim fırladı bu konuda.


Kaldırımlarda yürümem nadirdir.Neden mi? Çekilen arabalar birinci sebep.Arabalar olduğu için kaldırımlar dolu olunca,çözümü bende araba yolundan yürümekte buluyorum.Ama maalesef orası da bir o kadar tehlikeli.Allah muhafaza dikkat edilmezse sürücü ezer geçer ve haklı da çıkar.Çünkü orası arabalara ait.Peki yayalar ne yapsın! uçmayı falan mı öğrensin?


İkinci sebep ise dükkanların kendi önlerinde bulunan kaldırımları,sahiplenip doldurmaları.Gidiş,dönüş olan kaldırım yolunu,tek yöne indiriyorlar.Eğer önünüzde yavaş yürüyen biri varsa ve sizin de işiniz acilse,yandınız.Kesin geç kalıyorsunuz.Sollama yapamadığınız bu durumda kim haksız anlamışsınızdır umarım.
Yavaş yürüyen vatandaşta sorun yok.Sorun,kaldırımı kendi dükkanına ait görüp dolduranlarda.

Bir de şöyle mübarek vatandaşlarımız var ki dükkan sahibi kadar sorun içeriyorlar.
Kimler mi?
Yolda muhabbet eden,çay söyleseniz içecek kadar çenebaz vatandaşlarımız.
Etrafta geçecek varmış,yokmuş umurlarında olmuyor.Kenara çekilip,devam etseler,sanki devam edemeyecekler.Ayrıca çocukları da varsa yanlarında geçin muhabbetlerine katılın.Zaten geçmek isteseniz bile zor geçersiniz.
Geç kaldığınız zaman mazeret olarak yaya trafiği vardı diye söylerseniz belki mazur görülürsünüz. Çünkü yaya trafiği diye bir şey,saydığım sebeplerden dolayı,ortaya çıkmış bulunmaktadır.Yaya trafiğinde kaza yaparsanız,kesinlikle suçlu siz bulunacağınızdan,ağır ağır gitmenizi öneririm.Yoksa arabalarda olduğu gibi ceza kesecek  polisler değil ,etrafta kazaya yol açan vatandaşlar olacaktır.

Bu durumlardan,her geçen gün nefret etmeye başlıyorum.Yavaş yürüyen yaşlılara kesinlikle bir şey demiyorum ama şu sokakta ağır yürüyen gençleri kenara itip geçme isteğime engel olamıyorum.

Anlayacağımız şu ki;
 kaldırımlar yayalara ait değildir.
Yayaların acilen uçmayı öğrenmesi önemle rica olunur.

Kaldırım işkencesi çekip,
Her daim yaya trafiğine yakalanan HanHan bildirdi...

  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Geçen mim vardı 200 Yıl sonra diye uçan arabalar falan gırla gidiyor tabiş benim ütopyada da :) o zaman kurtulacağımızı düşünüyorum ne kaldı şunun şurasında 200 yılcık :)
    Her yerde aynı büyük şehir, küçük şehir fark etmiyor ama sorsan onlar haklı. Burada bir yaya geçidi var ne zaman görsem tüm arabalar o geçidin üzerinde duruyor. Minibüsler yolcu indirip bindiriyor, özel araçlar orada duruyor sanki yaya geçidi işareti değil gel buraya park et işareti. Çok kızıyorum ben de,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayalara yer yok anca yola atacaksın öyle... kendi geçidini kendin yapacaksın Türkiye de :(

      Sil
  2. Çevresine hiç dikkat göstermeden mıymıy yürüyen insanlara açıkçası ben de sinir oluyorum. :) Mıymıy yürümelerine değil de, daha çok sanki yoldaki tek insan kendileriymiş gibi davranmalarına...

    Özellikle bir yere yetişecekken araba dolu kaldırımlarda yürümeye çalışmak beni sinir ediyor. Dön dolaş bir türlü bitmek tükenmek bilmiyorlar, sağından solundan geçiyorsun yine karşına çıkıyorlar.

    Ne çektik be. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayalar adeta mario oyunundaki gibi sağlı sollu yürümek zorunda kalıyor.
      Yaya olmak sürucü olmaktan zor bu ülkede.
      Uçan araba çıksa uçmayı öğrenmemize gerek kalmayacak!!!

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya