Elalem Ne Der?!

By HanHan Asya - Ekim 19, 2015



Bildiğiniz üzere,geçen mayıs ayında umre yolculuğuna çıktım.Yolculuğa çıkarken, kendime lazım olabilecek şeyleri hazırladığımda dolu dolu 1 koca ve de gayet şişmiş valiz oldu.
Tek derdim taşıma olacağına,'elalem ne der!' diye hayıflanmak oldu.
Peki azalttım mı? Hayır!

Normalde,milletin sözlerini pek bir dikkate alan ben,ihtiyatlı hazırladığım valizden hiçbir şey eksiltmedim.Zira bilmediğim bir memlekete gidiyordum.Normalde de 40 yılda bir tatile gidersem,yine aynı şekilde ihtiyatlı davranır ve herkesin alay konusu olurdum.Bazen pişman olur bazen de iyi ki almışım dediğim olurdu.
Ve bu umre valizimi de iyi ki ihtiyatlı hazırlamışım. Götürdüğüm her eşyaya ihtiyaç duydum.'Elalem ne der!'diye,boşaltsaydım zorluğunu ben çekicektim.
Önceden gidenler genelde,'fazla almışsın boşuna taşıyacaksın'dese de sırtımda taşımıyorum ki diye bir güzel hepsini susturdum.Hem de tekerlekli valiz olduğundan gayette kolay taşıdım.Hatta inanmazsınız bir kaç
eşya daha alsaymışım dedim.

Demem o ki;kendiniz tecrübe etmeden,milletin laflarına pek aldırmayın.Evet dinleyin!Kesinlikle kulaklarınızı tıkamayın.Yoksa arada lazım olan kelimeleri duyamayabilirsiniz.Onların deneyimlerinden dersler alarak,kendi kararlarınızı verin.İlle de onların dediklerini harfiyyen uygulamayın.Bu valiz hazırlamada da böyle,günlük yaşantımızda da böyle.
Hayatınıza kimleri alıp,kimleri almayacağınıza,neler yapacağınıza elalemin lafları değil,siz karar verin....

Mutlu haftalar dilerim.....

  • Share:

You Might Also Like

1 yorum

  1. Bugun tam olarak olmasada bu konuyla ilgili düşünüyordum ve şaşırdım suan O_o Bende muhakkak bakmaya çalışırım insanlar ne demiş ne der diye .Bu kendi görüşüm olmadığı anlamında degil belki diger insanlar farkli bi yönden düşünmüştür belki benim goremedigim bisey vardir diye.Çoğu zamanda yarari dokunmuyor degil ama elalem sonucta ne der sek diyelim bazen takmiyoruz bazen takilmayacak insanlar oluyo.bazi seylerde iyi oluyo (kendi açımdan) bazi seylerde de yanlışsa da kendim deneyimlemek yanlışı kendim bulmak istyrm.Yazi icin ellerine sağlık canım. .

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya