Difriz Neden Soğutmuyor?

By HanHan Asya - Ekim 08, 2015



Geçtiğimiz bayramda,kurban etlerini yerleştirdikten sonra,akşam üzeri difrizin altını kanlar icinde bulduk.İçine baktığımızda poşetteki etlerin donmadığını hatta hiç bir şekilde soğukluğun etki etmediğini anladık.Difriz yeni alınmış sayılırdı.Bu sebepten annem telaş yaptı.Şoklama ayarına getirdi.'Neyse herhalde haloldu'dedik ve ne olur ne olmaz bekleme moduna geçtik.Fakat bir kaç saat içinde tekrar difrizin altı kanlıydı.Etlerde de bir değişiklik yoktu.



Ben zamanımızın en güzel nimetlerinden olan, google amcaya sordum.Bir çözüm bulamayınca, kullanım kılavuzunu aradık.Ama aradığımız için her zamanki gibi bulunamadı. Sonrasında evde bulamadığımız kullanım kılavuzunu, internetten indirip baktık.

Meğer taze gıdalar konmadan 24 saat önceden, hızlı dondurma özelliğini açmak gerekiyormuş.Hatta tamamı taze gıdalar ile doldurulacaksa,48 saat önceden bu işlemi yapmak gerekiyormuş.Hızlı dondurma pozisyonuda, Max yazan yere getirmek demekmiş.

Ee tabi biz bunu bilmediğimizden dolayı 'neyse zararın neresinden dönülse kârdır' diyerek hemen anlatıldığı şekilde yaptık.Öncesinde yapmış olsaydık ortalık kan gölüne dönmeyecekti.Fakat bundan sonrasında Allah'tan bir şey olmadı.En kötü yanı ise kısa bir sürede olsa,evin kan kokması oldu.

Difriz alırsanız,kesinlikle kullanım kılavuzuna bakarak hareket edin.Evinizde varsa da yiyecek yerleştirirken,kılavuza uygun bir biçimde yapmaya çalışın. Aklınızda bulunsun,sonra HanHan demedi demeyin!

  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. İnsan yaşayarak öğreniyor bazen :( Kötü olmuş ama neyse ki fark etmişsiniz de etler elden gitmemiş bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Allahtan bir sey olmadı zarar yok ama dikkat edilmeli kesinlikle....

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya