Geçmiş,Şu An ve Gelecek

By HanHan Asya - Eylül 11, 2015










Size de şu şekilde oluyor mu bilmiyorum ama ben bazen şu anımı düşünüyorum.Şu an yaşıyorum geçmişim bir rüyaymış gibi silik silik geliyor aklıma.Yaşanan acı tatlı olayları sanki ben yaşamamışım da izlemişim gibi.Hatırladıkça acı verince anlıyorum evet ben yaşadım.Şu anda bana hayalmiş gibi gelse de,her şeye rağmen onlar benim geçmişimin parçasıymış.




Sonra ilerleyen düzene bakıyorum.Her şey rayında ilerliyor.Güneş doğuyor,yükseliyor ve batıyor.Görevini yerine getiriyor.Veya da bir işçi para kazanmak amaçlı evinden çıkıyor,akşamın olması ile görevini yerine getirip evine dönüyor.
Bir kaç saniye sonrasında ne olacağını bilmeden yaşıyoruz hepimiz.Planlar kuruyoruz düzene uyum sağlamaya,verilen görevi yapmaya çalışıyoruz.Bilinmeyenlik bekliyor bizi aslında.Geçmişimizde yaptığımız işler hiç bilemeyeceğimiz bir geleceği etkiliyor.Silik silik olan sanki bizim olmayan o geçmiş hiç bilmediğimiz o geleceğe etki ediyor.Ya da etki edemeden biz son nefesimizi vermiş bizim kıyametimiz kopmuş oluyor.


Ölümü düşünmeye varıyor iş en sonunda.Ne yaptım ne kaldı elimde sonsuz hayatım için.
Ölümden korkup cenneti istiyoruz hepimiz.Fakat düşünmüyoruz ki dünyada en basitinden tarlaya bir şey ekmeden mahsul alamıyor,çalışmayan işçiye ücretini vermiyorsak,dünya tarlasına bir şey ekmeden Rabbimizden cenneti istemek yüzsüzlük değil de nedir?Çok yüzsüz bir şekilde istedikçe istiyoruz.İnsanız yapımızda var bencillik,açgözlülük fakat öbür alemde çalışmayana emek göstermeyene karşılık yok maalesef.Belirsiz olan dünya geleceğimiz için durmadan çalışırken sonsuz olan ahiretimiz için şu anımızda hiçbir şey elde etmiyoruz.


Pişmanlıklar kaplıyor içimi bunları düşündükten sonra.Biraz daha düzeltmeye çalışıyorum kendimi ne kadar başarılı olabilirsem kardır diye.
Evet insanız hata yapabiliriz.Önemli olan pişman olmak.Belki de pişman olduğumuz tevbe ettiğimiz için Rabbimiz'in ikramı olarak o çok istediğimiz cennete kavuşabiliriz...

Mübarek Cumalarınız her daim mübarek olsun....



  • Share:

You Might Also Like

2 yorum

  1. Ne güzel yazmışsın hayatımızın her anında ölümü düşünüyoruz aslında. Ölüm bize bu kadar yakınken herkesin hayatının her gününü hayırlı geçirmesi dileği ile ^.^

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya