Eğlenceli İntikam Hikayesi:Skip Beat

By HanHan Asya - Eylül 05, 2015






Mangasından,animeye ve live action diziye uyarlanan bir seri ile karşınızdayım.

Bu mükemmel seri olan Skip Beat ile tanışmam Super Junior üyelerinden olan Siwon ve Donghae vasıtasıyla oldu.Dizilerini araştırırken karşıma çıkmış bende vakit kaybetmeden izlemeye başlamıştım.

Skip Beat Karakterleri:

Tsuruga Ren dizideki adıyla Dun He Lian




 Kyoko Megumi dizideki adıyla  Gong Xi




Sho Fuwa dizideki adıyla Po Shang 



Oyuncular:

Choi Siwon 

Ivy Chen 

Lee Donghae


Dizi Bölüm Sayısı:15

Ülke: Tayvan ve Kore

Dil:Tayvan Çincesi


Anime Bölüm Sayısı:25

Manga Çevrilen Bölüm Sayısı:196 ( Yayınlanmaya ve Çevrilmeye Devam Etmekte)

Tür:Komedi, Dram, Romantik, Shoujo, Slice of life


HanHan Tanıtım ve Yorumu;

Kyoko yani esas kızımız şarkıcı olmak isteyen çocukluk arkadaşı ile beraber şehre yerleşir.Kısa sürede ünlü olan Sho için Kyoko hayatını adamış tabiri caizse saçını süpürge etmiştir.Fakat bir gün şans eseri Sho'nun onu kullandığı öğrenen Kyoko'nun şeytanları kapalı oldukları yerden çıkar ve Kyoko bunu üzerine Sho'ya saldırır.Güvenlik tarafından uzaklaştırılan Kyoko intikam yemini eder.Sho'da eğer intikam almak istiyorsa kendisinden daha çok ünlü olması gerektiğini söyler.Bu laf üzerine kafasına ünlü olmayı koyan Kyoko'nun maceraları başlamış olur.


Dizi olarak bakacak olursak Donghae yani 2.adam biraz arka planda idi zaten manga ve animesinde de bu şekilde.Biraz ilerledikçe ortalara çıkan bir karakteri canlandırıyor.Tabii ki ben o zamanlar anime ve mangasını bilmediğimden neden arka planda gibi fangirl mızmızlığı yapsam da ön planda olan karakter Siwon olduğundan bu kısa sürdü.Dizi finali ile ilgili spoi olmadan şunu söylemek istiyorum.Mangası devam ettiğinden tam  bir final olmamış.
Ters bir insan mıyım bilemedim fakat ben ilk önce dizisini izledim.Dizisini izledim diye animesinden uzak duruyordum ama yorumların baya olumlu olduğunu görünce izleyiverdim.Ve iyi ki de izlemişim.Gerçekten severek ve eğlenerek izlediğim animeler arasına girmiş oldu.
Ben ilk dizisini izlediğimden Ren karakteri gözüme hep Siwon olarak gözüktü.Benim için daha da güzel bir hal aldı.

Animesi de 2.sezonu hak eden ve gerektiren animelerden sayılabilir.Merak sardığından ister istemez ne olacak diyerek mangasına başlıyorsunuz.Bildiğim kadarı 2002 yılında yayınlanmaya başlayan mangamız  hala devam ediyor.

Çizimleri biraz göz yorsa da gülü seven dikenine katlanır hesabı görmezden gelmeye çalışıyoruz.

Hangisinden başlarsınız bilemem fakat izlenesi bir hikaye.Umarım sizde benim gibi keyifle izleyip, okursunuz.


  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Adını çok duydum bu Skip Beat'in ama ne mangasını okudum ne de animesini izledim. Ne zaman başlayacak olsam daha cazip gelen bir şeyler çeliverdi aklımı. Senin yazını görünce yine izlemeye yeltendim bakalım bu kez olacak mı :)

    YanıtlaSil
  2. Dizisi gercekten yetersizdi. Erkek karakterler iyi sevilmis olsa da kızı hic sevemedim dizi boyunca. Fakaaat dongjaeye fuwa cok yakismisti!
    Skip beat favori shojomdur. Mangasi sonlara dogru sapitsa da gercekte cok eglenceliydim hala daha yb'yi dört gozle beklerim :)
    Gelen geceni animeye baslatmak icin kullandigim silahlarimdan biri skip beatin ilk 6 bolumudur bunu da soyliyim. Su ana kadar 2 basarili deneme yasadim :D oda arkadasim bayilarak izlemisti
    Son olarak cizimleri gayet iyiydi. Cenelere de bi sure sonra alisiyorsun. Mangalanin en sevdigim cizimleri chibi modlari :D
    Son olarak Reinodan neden bahsetmedin fuwadan sonraki favorimden *gulen aglayan emoji*

    YanıtlaSil
  3. ay bu anime süper ya ben kahkahalarla izlemiştim :D Mangasını da okuyorum o da çok eğlenceli :D
    dizisini izlemedim ama onu da merak ettim şimdi *-*

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya