Dizi Önerisi:Gece Yürüyen Bilgin

By HanHan Asya - Eylül 26, 2015

Dizi Adı:The Scholar Who Walks at Night
Tür: Tarihi, fantastik, romantik 
Bölüm sayısı: 20
Senaryo: Jang Hyun Jo, Joo Jo Hee(orijinal manga), Han Seung Hee(orijinal manga)
Yönetmen: Lee Sung Joon
Oyuncular:
Lee Jun Ki
Lee Yoo Bi
Shim Changmin
Kim So Eun
Lee Soo Hyuk



HanHan Tanıtımı ve Yorumu:

Güncel olarak takip ettiğim bir dizi olup yeni finallemiş bulunmakla bende bloguma yazmaya karar verdim.
Bu sene bildiğimiz üzere pek çok vampirlerle alakalı dizi yapıldı.Benim görüşüme göre bu dizi yapılanların en iyisiydi.İzleyiciyi sıkmadan sonunda ne olacak diye sürükleyerek kendini izlettirdi.Yaşanan aşkı anlatmaya gerek yok.Dillere destan.Gece bilgini ve Yang Sun..
Dizinin ilk 2 bölümünü izleyince nasıl olacak başrol Kim So Eun mu? diye bir ara aklınız karışabilir.Bu karışıklık 3.bölümde ortadan kalkıyor.

Kralları elinde oynatan sarayda yaşayan Gwi adlı bir vampirimiz mevcut.Kendisi her ne kadar yakışıklı olsa da dizideki biricik baş kötü karakterimiz.Bu Gwi adlı vampiri öldürmek için zamanında  bir gizli plan yapılmış ve yazılı bir nüshası var.Baş taraftaki bölümlerde bunu arasalar da bulunduktan sonra asıl önemli olan diğer olaylar başlıyor.Aslında bana dizi 2 kısımdan oluşuyormuş gibi geldi.

Bu baş bölümlerde gizli plan aranırken Koruyucu Vampirimiz Kim Sung Yeol'ün yolu Yang Sun isimli erkek kılığında gezen bir kızla kesişiyor.Olaylar olurken bu 2'si aşkın elem dolu kuyusuna düşüyorlar.İzleyince neden elem dolu dediğimi anlayacaksınız.

Bu dizinin şöyle bir yanı var ki dizide 3 yakışıklı yer alıyor.1.si Kim Sung Yeol karakterini canlandıran Lee Jun Ki
2.si Veliaht Prens Lee Yoon karakterini canlandıran Shim ChangMin
3.sü ise Gwi rolünü canlandıran Lee Soo Hyuk
Seç beğen al.İlk başlarda gönlünüz Veliaht Prens'e,sonraki dönemlerde Kim Sung Yeol'e ve en son zamanlarda ise Gwi'ye kayabilir.Hepsi karakterlerini birbirinden süper canlandırıyorlar.

Dizideki kızları da unutmamak lazım.Onlarda gayet güzel canlandırdılar.Onlar hakkında da uzun uzun yazmak isterim fakat spoilere kaçmasın diye burada yazımı nihayete erdiriyorum.

Nihayete erdiriyorum dedim fakat şöyle bir dipnot düşmek istiyorum;bazı izleyiciler finali beğenmemiş bende bir sorun mu var bilmiyorum ama diziye göre daha da iyi final yapılamazdı.Kore dizilerinin finallerinde genel olarak bir eksiklik mevcut.Bu sebepten kdrama izleyicisiyseniz zaten alışkınsınızdır.Evet bir kaç eksiklik mevcut fakat diziyi izlenmeyecek kılacak kadar berbat bir finalde değil.Ben nice finaller gördüm final demeye bin şahit.Bunu da belirteyim izlemek isteyenler bunu da göz önünde bulundursunlar.


Dizi ile ilgili repliklere instagram hesabımdan bakabilirsiniz..

Keyifli Seyirler Dilerim...


  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Ben 3. Bölümde bıraktım köye gitmeden dolayı devam etmelimiyim diziyi Sevmiştim ama birinde. Fikir almak istiyorum izlemeye değer mi ? Şimdiden sağol ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında işleyişi,yaşanan aşk çok güzel.Onun için bile izlenir Sonu bna göre mutlu son.Bence izlenmeli.Tabii hoşuna gittiği içinde bu şekilde söylüyorum.Zevkler farklıdır ama sen diziyi beğenmişsin.Bence izlemelisin.
      Bende yorumun için teşekkür ederim.Umarım sende beğenirsin ^^

      Sil
    2. İzlemeye koşuyorum tekrar sağol :)

      Sil
  2. Yakışıklılar cenneti gibi olmuş :) Eline sağlık canım. Bu arada ben de seni mimledimmmm. Eğer bu mimi cevaplamadıysan, postunu bekliyorum.

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya