İzlediğim Eski Kore Dizileri #2

By HanHan Asya - Ağustos 07, 2015



Tam gaz izlediğim eski kore dizilerinden bahsetmeye devam....



6.Goong


Bu meşhur diziyi herkes Düşlerimin Prensi olarak biliyordur.Başrollerini Joo Ji Hoon ile Yoon Eun Hye paylaştığı bu dizi 2006 yapımıdır.Konusu ise;
Kraliyet sisteminin uygulandığı Kore'de Veliaht Prens'e eş bulunması lazımdır.Önceden verilmiş söz üzerine kendisi ile aynı okula giden kızımız birden Prens ile evlenir.Beraber yaşamaya başlarlar.Prens'in eski sevgilisi ve diğer Prens'in İngiltere'den dönmesi ile aşk dörtgenimiz kurulmuş ve olaylar başlamıştır.Romantik,Komedi türünde olan dizimiz 24 bölümden oluşmaktadır.

Trt 1 de yayınlanırken izlemedim hatta görmemiştim bile.Sonradan izlediğim ve beğendiğim bir dizidir.2.sezonu var diye Goong S dizisini açtım ama tamamen farklı hikaye ve oyuncularla olduğu için izlememiştim.Bunu da ek olarak belirteyim dedim.

7.A Witch in Love





Bu A Witch In Love adlı dizimizin başrollerini Han Ga In ve Jae Hee paylaşıyorlar.Konusuna gelecek olursak;Kızımız babasının onun yetiştirdiği üzere tam bir iş kolik.Hatta babası zamanında o kadar ileri gitmiş ki sevdiği adamı kızından uzaklaştırarak yurt dışına yollamış.İşte vakti zamanı geldiğinde kızda kendine eş bulmak amaçlı evlilik görüşmelerine katılır.Fakat kızımızın tam bir cadı gibi karakteri olduğundan kimse onunla evlenmek hatta görüşmek bile istemez.

Esas oğlanımız ise arkadaşının ısrarı üzerine onun yerine evlilik görüşmesine gider.Gittiğinde cadı kızımızı görür ve ilk karşılaşmaları biraz tatsız geçer.Bu olaydan bir kaç gün sonra esas oğlanımız motoru ile beraber bir arabaya çarpar.Çarptığı aracın sahibi bizim kız çıkar.Oğlandan bedeli isteyen cadı kızımız veremeyeceğini anlayınca ondan kendisinin hizmetçisi olmasını teklif eder ve esas oğlanın kabul etmekten başka çaresi yoktur.

Hizmetçilik yaparken kızımız azcık da olsun değişebilecek midir?Bu değişim esnasında ya cadı aşık olursa?

Romantik,Komedi türündeki dizimiz 16 bölümden oluşmaktadır.

8.Coffee Prince





Başrollerini Gong Yoo ve Yoon Eun Hye paylaştığı Coffee Prince dizisine geldik.

Dizi de kızımız bir takım yanlış anlaşılmalar sonucu erkek zannediliyor ve paraya da ihtiyacı olduğundan doğruları açıklayamıyor.

Başrol namjamız da ağzında altın kaşıkla doğan zengin tip.Büyük annesinin zorlaması ile bir kahve dükkanını devralıyor.Yapacağı şey ise para getirisini  artırıp, dükkanın değerini yükseltip,popüler bir yer haline getirmek.Coffee Prince adıyla işletmeye başlıyor.Kafe de sadece erkek elemanlar çalıştırıyor.Yanlış anlamalar sonucu erkek olduğunu zannettiği kızımızı işe alıyor.

Acaba kızımız erkek olduğu yalanını ne zamana kadar devam ettirebilecek?Romantik,Komedi türündeki bu dizimizde 17 bölümdür.

9.Smile You



Evet gelelim bu 2009 yapımı Smile You adlı eğlenceli uzun soluklu aile dizimize.

Başrollerini Lee Min Jung ile Jung Kyung Ho paylaşıyor.

Sıcacık aile dizimizin hikayesi şöyledir;

Zengin ailenin kızı  tam nikah bitip balayına giderlerken kızın ailesinin iflasını öğrenen eşi tarafından yolda terk edilir.Bu terk edilme ve iflas haberi üzerine eskiden şoförlüklerini yapan harabojinin evine gider.Bir şekilde geceyi orda geçirdikten sonra ailesinin yanına döner fakat iflas ettiklerinden zengin kızımızın ailesi de aynı şoförlerinin evine taşınınca olaylar başlar.Dizide zengin kızın bu ortama alışması ve ailenin oğluyla yakınlaşması konu alınıyor.

Romantik,Komedi,Aile konulu dizimizde 45 bölüm olup uzun soluklu bir dizidir.

10.Boys Over Flowers




2009 yapımlarından biri de ilk izlediğim kore dizisi Boys Over Flower.Nedense kronolojik olarak yazınca en sonlara kaldı.Başrollerini Lee Min Ho ve Goo Hye Sun'un paylaşıyor.

İlk izlediğim zamanlar beğenmiştim.Belki de sebebi 2.adam olan Kim Hyun Joong olmasından dolayıdır.Neyse gelelim konusuna;

Kendisinin konusu Hana Yori Dango isimli mangadan gelmektedir.Bu manganın animesi de,filmi de,japon dizisi de mevcuttur.

Yani uyarlama bir dizidir.Kore versiyonunda esas kızımız zenginlerin bulunduğu okulda eğitim görmeye başlar.Fakat bu okulda çiçek 4'lüsü diye bilinen F4 mevcuttur.Okula maddi yardım yaptıklarından okulun kralı gibidirler.Bir gün kızımız F4'ün başı olan yakışıklımıza bir yamuk yapar ve bundan sonra okulda kendisine işkenceler yapılır, çeşitli saldırılar düzenlenir...Konu bunun üzerinden ilerlerken hesapta olmayan bir şey meydana gelir.F4'ün başı külkedisi kızımıza aşık olur.İşte bu masalsı dizimiz ise 25 bölümden oluşmaktadır.



Evet 2010 yılına kadar izleyip beğendiğim eski kore dizilerinin listesi bu kadar .2010 yılından sonrasını da başka zaman paylaşacağım inşaAllah


Herkese Keyifli Seyirler Dilerim...


  • Share:

You Might Also Like

3 yorum

  1. Olleeey bu sefer yalnızca bir tane diziyi daha önce duymamıştım ;) o da witch in love dizisi ama onda da tanıdıkları hemen fark ettim ve şaşırdım. Ben goongdaki 2.erkeğin başka dizisi olmadığını sanıyordum O.o(tabii ki bu benim cahilliğim araştırmadığım için :) Güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A witch in love pek bilinmedik bir dizi zaten bu yazılanlar arasında .Bu arada Teşekkürler :)

      Sil
  2. BOF (Boys Over Flowers ) izlemenizi tavsiye ederim mükemmel bir dizi o kadar çok begendim ki bir daha izledim

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya