İzlediğim Eski Kore Dizileri #1

By HanHan Asya - Ağustos 06, 2015



Güncel dizi takip etmezden evvel tarayıcıyı açıp eski kore dizilerini arardım.Hangi tarih olduğunun önemi olmazdı.Açıp başlardım.Tabiiki de bitene kadar başından ayrılmazdım.

Güncel dizilere başladıktan bu yana pek eski kore dizisi izleyemiyorum.Bende düşündüm ki belki eskilerden izlemek isteyenler vardır dedim ve sevdiğim eskimeyen Kore dizileri listesi yapıverdim.Yalnız listeye şimdilik 2010 yılına kadar olan dizileri aldım.İşte o eski Kore Dizileri;

1.Sweet 18

 
 
Bu şeker dizileri anlatmaya  baya eskilerden 2004 yıllarından başlayacağım.
Dizimizin adı Sweet 18.
Başrollerini Han Ji Hye ve Lee Dong Gun ikilisi paylaşıyor.
Konusu ise şöyle;
Kızımız dünyaya geldiğinde büyükbabası oğlumuzun büyükbabası ile bir anlaşma yapar.Kızımız 18 yaşına geldiğinde oğlumuz ile evlenecektir.Bu iki aile kızın ailesinin işleri dolayısı ile ayrı düşerler.18 sene sonra oğlumuzun büyükbabası verilen sözü yerine getirmek ister.Fakat kızımız daha liseye gitmekte ve müstakbel kocası ile pek geçinememektedir.Bu dizimizin türü romantik,komedi olup 16.bölümden oluşmaktadır.

2.Hello My Teacher



2005 yapımı olan dizilerim çoğunlukta olduğundan ilk olarak bu diziyi ele almak istedim.Başrollerini 2 Gong çiftimiz paylaşıyor.Gong Yoo ve Gong Hyo Jin.
Konusu anlatacak olursak;
Kızımızın tek bir hedefi vardır.Kovulduğu liseye öğretmen olarak dönmek ve bunun yanında da lisedeyken aşık olduğu resim öğretmenin yanında olabilmek.Bu okulda öğretmenlik yapabilmesi için okul müdürü ona şöyle bir teklifte bulunur.Eğer uslanmaz üvey oğluna bakıcılık yaparsa bu okulda öğretmen olarak işe başlayabilecektir.Üvey oğlu dedik ama bildiğimiz okulun kralı gibi davranan azılı bir lise öğrencisi.Kızımız kabul eder ve hem bu koca bebekle hemde bütün sınıfla uğraşmaya başlar.Anlayacağınız bu bir öğretmen öğrenci aşkı.Bakalım burada hangi öğretmen öğrenci aşkı kazanacak?
Kızımız ile Resim Öğretmeninin ki mi? Yoksa asi genç ile bakıcısı olan öğretmeninin ki mi?
 Bu anlattığım dizi okul,dram,romantik,komedi türünde olup eski kore dizilerinde olduğu gibi 16 bölümden oluşuyor.

3.Delightful Girl


Dizimiz 2005 yapımı olup başrollerini Jae Hee ile Han Chae Young ikilisi paylaşıyor.Konusu ise;
Esas oğlanımız bulunduğu şehre yeni geldiği için etraftakilerin fotoğrafını çekerken,yolu kısaltmak için duvarın üstünden atlayan kızımız ,oğlanın üzerine düşer ve uygunsuz fotoğrafı da çekilmiş olur.Buna sinirlenen kızımız telefonu kırar.Oğlan da kızın telefonunu tek görüşmelik ister ve telefonu alıp oradan kaçar.Evet bu olaylı tanışma ile başlayan ikilimizin hikayesi aynı okulda olmaları ile daha da komik hale gelir.Hatta yanlış anlaşılmalar sonucunda evlenmek zorunda kalırlar.Romatik,komedi türünde olan dizimiz 17 bölümden oluşmaktadır.

4.My Girl


2005 yılının sonunda yayınlanan bu dizi aslında her kdrama izleyicisinin izlemesi gerekenler arasında yer almalıdır.Evet afişten de anlaşılacağı üzere Lee Dong Wook ve Lee Da Hae ikilisinin başrollerinde olduğu My Girl dizisinden bahsediyorum.
Konusu;
Başrolümüzün büyükbabası çok hastadır ve yıllardır kayıp kız torununu aramaktadır.
Başrolümüzde dedesinin aradığı torunu yıllardır arasa da bulamamıştır.Dedesinin de durumu ağırlaştığından hemen bir çözüm bulmak ister.Çözüm aradığı sıralarda hayat dolu ve güzel fakat çok kolay yalan söyleyebilen tur rehberi kızımız ile yolları kesişir.
Aradığı çözümün aslında dibinde olduğunu düşünen başrolümüz ,bu pinokyo kıza sahte kuzeni olmasını yani kayıp torun gibi davranmasını ister.Pinokyomuz başta kabul etmek istemese de paraya ihtiyacı olduğu ve de büyükbabanın durumu da kritik olduğundan kabul eder.Kayıp torunun ortaya çıkması ile yaşam sevinci ortaya çıkan büyükbaba hızla iyileşmeye başlar.Sahte kuzenlik durumu işe eski sevgili ve pinokyomuzdan hoşlanan iş ortağının girmesi ile içinden çıkılamaz hal alır.
Bu efsanevi dizinin bu kadar sevilmesinin sebebi bence kesinlikle başrollerin uyumu.LDW ve LDH çiftini hala yakıştırım .İşte bu muhteşem çiftin dizisi romantik komedi türünde olup 16.bölümden oluşmaktadır.

5.Great Inheritance



2006 yapımı olan bu dizinin başrollerini Kim Jae Won ile Han Ji Min paylaşıyor.
Konusu ise şu şekilde;
Babasının kim olduğunu bilmeden büyüyen esas oğlanımız baba sevgisinden yoksun olduğundan bir çete içinde 3.sınıf gangster olup çıkmıştır.Annesinin vefat etmesi üzere ondan kalan anaokulunu da satmak ister.Fakat anaokulunun ona ait olması için annesi ölmeden önce bir şart koşmuştur.Eğer 100 gün boyunca anaokulunda çalışırsa o zaman tamamen onun mülkü olacaktır.Bir şekilde orada çalışmaya başlayan gangster esas oğlanımız acaba 100 gün sonunda gerçekten oraya satabilecek midir?
Bu arada esas kızımız da anaokulunda görev yapmaktadır.
Bakalım bu 2 çiftimizin başından neler geçecektir?
Romantik,Komedi yer yer dram türünde olan dizimiz 17 bölümden oluşmaktadır.

Yazımın ikinci bölümüne buradan ulaşabilirsiniz. 






  • Share:

You Might Also Like

6 yorum

  1. Şuan şoktayım han ji hye gençken ne kadar da farklıymış! Yazdıklarından eski dizileri izleyesim geldi ama işin içine görüntü kalitesi girince fazla yanaşmıyorum. sadece my girl'ü izledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel dizi izlemedigim zamanlar görüntü kalitesini pek önemsemiyordum.Bu sebepten izleyivermisim cogunu fakat simdi olsa biraz tereddüt ederim ama yine iyi ki izlemişim zamanında ^^

      Sil
  2. Bu Gong Yoo'ya ba-yı-lı-yo-rum :) Her filmi, dizisi ayrı güzel eğlenceli. Coffie Prince, Hello My T, Big... hepsi.
    Ve tabi kız güzeli Lee Jun Ki'ye de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gong Yoo cidden özledim dizilerini .Her ne kadar big finali fena olsa da gerçekten oyuncu gibi oyunculardan Gong Yoo .Lee Jun Ki bu dizide pek sevmesemde son zamanlardaki dizileri baya güzel severek izliyrm yani ;)

      Sil
    2. Size katılıyorum önceden olsa hiç görüntü kalitesi felan aklıma gelmezdi mesela fakat bide şu var ki gong kalitesi nasıl olursa olsun her repliği tek tek ezberleyene kadar sayısız izlediğim bir diziydi. şimdi bile aklıma vurduğu bölümü açıp izliyorum. ilk izlediğim gibi kalbim pır pır etmiyor fakat hoşuma gitmediğini de söyleyemem :)

      Sil
    3. Ne kadar güzel ben bir izlediğimi bir daha izleyemiyrm artık.Keşke öyle bir dizim olsa sıkıldığımda açıp izleyebilsem...

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya