dua

Her Kapıyı Açan Dua

By HanHan Asya - Ağustos 03, 2015





İnsanoğlu hep bir şeylere ihtiyaç duyar.Bu bazı zaman somut şeyler olur bazı zaman ise soyut.
Yaratıldığı andan itibaren hep bir şeyler ister.Bu isteğe her daim cevap veren bir Yaratıcı olduğunu duyduğu ve öğrendiğinde istediği şeyler fazlalaşır.
Dua kapıları her daim açıktır.Dünyadakiler gibi kapalı olduğu an yoktur.Yapmak gereken istenilen şeyleri dili ile söyleyip,kalbi ile kabul olunacağına inanarak Yaratıcımız olan Hz.Allah'tan istemek.Ne kadar da basit.Bu istenilen şeyler kimi zaman kendin için olur kimi zaman ise sevdiklerin için.Hatta menfaat gözetmeksizin sevdiklerin için yapılan dualar daha makbuldür diye yazılan islam kitapları da mevcuttur.

Dua meselesinden bahsetmemin sebebi benim bile ağzımın açık kaldığı bir olay yaşamış olmam.Olayın tamamına Renkli Tırtıl'ın yazısından bakabilirisiniz.



Benim demek istediğim tek şey şu;
Keramet ve yücelik duayı yapanda değil onu dergahı izzetinde kabul buyuran Rabbim'dedir.Rabbim ol dediği zaman kimse ona karışamaz veya engelleyemez.



Son olarak şunu belirtmeliyim ki;benim yapmış olduğum o dua,söylediğim o sözler benim vesilem ile arkadaşımın işine yaradı ise ne mutlu bana.Böyle yararlı olabilmeme yar ve yardımcı olan Rabbime şükürler olsun.


Rabbim sizlerin de duasını hayırlısı ile kabul ve makbul buyursun..






  • Share:

You Might Also Like

4 yorum

  1. Amin,cümlemizin duasını kabul eylesin. Vallahi duan çok makbule geçti bana ALLAH seni bana vesile seçti , inşallah bir dua bekleyenlere de biri vesile olur da istediği duayı nasip eder,kabul eder.Yazın çok güzel ve akıcıydı,ellerine sağlık tatlım. ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım.Allah razı olsun 😊

      Sil
    2. Sevdiklerin için edilen dua cidden çok onemli.müslüman kardeşin için ettiğin duaya meleklerinde amin denildiği hatta aynısı senin icin de olsun diye Allaha dua ettiği söyleniyor.Rabbim dua kardeşliğinizi ömür boyu muhafaza etsin...

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya