HanHan'ın Muhteşem İngilizcesi

By HanHan Asya - Ağustos 04, 2015







Geçen aylarda malumunuz ben Kutsal Topraklara umre ziyaretinde bulunmuştum.Oradayken yaşadığım bir olayı sizlere nakletmek istiyorum.



Gittiğimiz ilk cuma günü ikinci kat da anca yer bulabildik.O da zaten zemzem sebillerinin önündeki mermer kısımlardı.Perşembe ve Cuma günü oraların hafta sonu tatili olduğundan civar yerlerden umre yapmaya gelenler fazla oluyor,bir de oradaki kalabalık.Anlayacağınız bu 2 gün baya bir kalabalık oluyor.O sebepden yer bulmak için baya erken gitmeniz gerekiyor,yoksa oturacak yer bile bulamayabiliyorsunuz.Bende orada zemzem sebillerinin önüne oturmuştum.Yanıma 2 genç kız oturdu.İlk günlerin heyecanıyla tanışma isteğim oluştu.Fakat kendimde o güveni bulamadım.Malum arapça konuşayım desem tam bilmiyorum.İngilizce nerelisin diye sorsam kız konuşmayı devam ettirirse ne yaparım diye bir an korktum.Ama o korkum ile beraber kıza güler yüzümle berbat ingilizce aksanımla Where are you from? diye soruverdim.Kız ve yanındaki arkadaşı güler yüzüyle Philippines dedi.Benim bunu algılamam uzun sürdü.Sonra he Filipinler desene dedim içimden.Ağlanacak halime içimden gülüyordum.Ve korktuğum başıma geldi bana bir soru sordu ki ben hiç bir şey anlamadım.Öylece kalakaldım.Mahcup etmek istemeyen güler yüzlü Allah'ın misafiri o kız mother father diye anlayacağım şekilde bu 2 kelimeyi söyledi.Anladım ki kiminle beraber geldiğimi soruyordu.Ben de grandfather grandmother diye cevap verdim.Bu konuşma benim ingilizcemin berbat durumu ile bu kadar da kalmıştı.Kızla daha çok konuşmak isterdim.Baya da sevmiştim aslında.

Bilsem okuldayken daha dikkatli ingilizce dinler ve çalışırdım.Sınavlar için değil kendim için ingilizce öğrenirdim.


Bu da benim kısa ama çok ders çıkarttığım bir olay olarak beynimin anılar kısmına kaydedilmiş oldu...





  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Yine de cesaret etmen büyük bir başarı ben onu bile yapamazdım. . . İnşallah cesaretimi toplar da bir gün biriyle (özellikle de istanbulun avrupa yakasındaki pek çok koreliyle) konuşma cesareti edinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben istanbul da hiç cesaret edemem ama orada bir deli cesareti geldi ki sorma.Umarım konuşabilirsin en yakın zamanda.

      Sil
  2. Bu günlerde en büyük sorunum ,bu yüzden de bu yıl ingilizce kursuna yazılmayı düşünüyorum.Belediye kursları yeterince kişi bulursa açıyormuş büyük ihtimal temel için oraya giderim gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ismek kurslarına başladım ama zamanım uymayınca üniversite deki sınavlarıma yoğunlaşmam gerekince ailem izin vermedi.En büyük hayalim dil ögrenmek.Burcumdan dolayı arkadaş canlısiyım ama dil bilmemem buna engel oluyor yazımdan da anlaşıldığı üzere..Bence gitmelisin.Ögrenmelisin kesinlikle.Kolay gelsin Rabbim yardımcın olsun..

      Sil
  3. Yarama tuz bastın resmen bu sene daha bi iclendim ismege devam edemedigime..millet faydasi yok falan diyo ama kesinlikle ismek ingilizceye yeni başlayanlar için ideal..vakti olanlar muhakkak gitmeli rahatini düşünüp sene ortasinda birakmamali benim gibi 😔😔😔

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya