En Sevdiğim Japon Dizilerinden Biri: Liar Game

By HanHan Asya - Mayıs 17, 2015





Başlığı okuyunca "ya bu kore dizisi değil miydi?" dediğinizi duyar gibiyim.Ama bu dizinin aslı mangadır.Manga'dan ilk live action yapan da Japonlardır.
Yani Koreliler beğenilen Liar Game mangasından uyarlama yapmışlardır.Diziden uyarlama olmadığını mangasından uyarladıklarını Koreli senaristler dizi yayınlandığı zamanda belirtmişlerdi.


Bunu belirttikten sonra gelelim benim tanıtacağım Liar Game dizisine;





Yönetmen: Kaitani Shinobu
Matsuyama Hiroaki
Ayako Ooki
Senaryo: Kaitani Shinobu
Tsutomu Kuroiwa

Oyuncular
Toda Erika (Kanzaki Nao)
Matsuda Shota (Akiyama Shinichi)
Kitamura Soichiro (Fujisawa Kazuo)
Wada Soko (Eto Koichi)
Iwasa Mayuko (Ishida Rie)
Sakamoto Makoto (Ono Wataru)
Morishita Yoshiyuki (Tsuchida Yasufumi)


Konu: Kanzaki Nao dürüst bir üniveriste öğrencisidir. Birgün içinde yüz milyon yen olan bir kutu ve üzerinde "Liar Game"e katılması için seçildiğini yazan bir kart bulur. Oyunun amacı rakiplerini kandırıp onların paralarını almak. Oyununu sonunda kazanan 100 milyon yenin sahibi olurken, kaybedenler oyunu düznleyene 100 milyon yen borçlanıyor. Kanzaki ertesi gün rakibinin sınıf öğretmeni Fujisawa Kazuo olduğunu yaan bir mektup alır. Hocasını aramaya ve ondan yardım istemeye gider fakat sonunda hocası tarafından kandırılıp bütün arası kaptırır. Umutsuzca polisten yardım istemeye gider, ama polis bu konu hakkında hiç birşey yapamayacağını söyler. Buna rağmen usta bir dolandırıcı olan Akiyama Shinichi'nin ertesi gün hapisten çıkacağını söyler.Kanzaki umutsuzca Akiyama'dan yardım istemeye gider....
[Yeppudaa Sitesinden Alıntıdır.]

HanHan Tanıtımı Ve Yorumu:


İlk yazacağım Japon dizisi Liar Game.Öncelikle 2 sezondan oluştuğunu ve filmlerinin de olduğunu belirteyim.Kendisi mangadan uyarlama bir dizi.İzlediğim zamanlar her yerde Liar Game diye dolanıyordum.Kendisi benim tam tarzım.Yani gerim gerim gerildim.Ama bitmesin diye yavaş yavaş izledim.Arşivime kaldırdım ve ara ara aklıma düştükçe izlerim.Size ne kadar anlatsam da bitiremem.Çünkü bu diziyi çok aşırı seviyorum.Abartmıyorum gerçekten severek izlediğim "aman biterse napıcam" dediğim nadir dizilerdendir.
"Aşk var mı aşk?" dediğinizi duyar gibiyim.Spoiler vermiyeyim ama pek fazla bir beklentiniz olmasın.Ama dikkat edin başroldeki Matsuda Shota'ya aşık olabilirsiniz.

Gelelim dizimize;
Dizimizde saf bir kızımız mevcut.Adı Kanzaki Nao.Bir gün kapısında para dolu çanta ve LGT şirketinin zarfını,videosunu bulur ve böylece yalan oyununa istemeden dahil olur.Fakat kızımız süzme saf olduğundan bu oyunda kendisine yardım etmesi için dahi bir dolandırıcı olan Akiyama Shinichi ile bir şekilde anlaşır.
Ve gelsin oyun ve oyuncular,gelsin birbirini kandıran insanlar.Herkese fazlaca güvenen ,yalanlarına aldanan Kanzaki Nao acaba bu oyunda nasıl devam edecek?Akiyama-san zekasıyla bu saf kızımıza yardım edecek mi?Diziyi izlerseniz bu ve benzeri sorulara da cevap bulabileceksiniz.


DipNot:
Dizinin 2012 yılında çıkan filminde Kanzaki Nao karakteri yok.Ben bu sebepden dolayı bu filmi izlemeyi erteliyorum en yakın zamanda izleyeceğim

SonSöz:
Kore versiyonu izlediyseniz bile bunu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Kore versiyonu da Japon versiyonun yerini tutamaz fakat kıyaslama yapmazsak o dizi de güzeldi.Beğenmiştim.
Yukarıda da belirttiğim  gibi asıl olan Japon.Öncelik Liar Game jdramanındır.Böyle dizileri severek izliyorsanız bu jdrama tam size göre.İzleyin pişman olmazsınız...

Dizinin iki sezonunu ve bütün filmlerini  Yeppudaa'dan bulabilirsiniz.

Keyifli Seyirler Dilerim.

  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Su an dusuncelerimim yazılmış versyonuyla karsilastim ya da ruh ikizimle :)) tamamen aynı şeyleri düşünüyoruzzzz ben şok! liar game le tanıştığımdan beri gelen geçen herkese anlatıyorum makoto-blog arkadaşım- şahidim :)
    liar game in kore versyonu çıkmadan önce keşke kore verysyonu da olsa diyodum sonra kore vers i çıktı ve ben gercekten japon vers in değerini anladim tekrardan aşık oldum. seninle tek farkimiz benim favori dizim olup baska şeylerle kiyaslanamacak kadar sevmem :))))
    yorumlarına bayıldım ♡ ben de mi bi ara tanıtsam...

    YanıtlaSil
  2. Omo!Ruh ikizimi buldm.Seni ne kadar aradım bir bilsen..Ben bu diziyi izlerken her tanıştığıma Liar Game öneriyordum.Akiyamasan diye leyla leyla etrafta dolanıyordum.Kore versiyonu cıkınca yorumlara japon versiyonun reklamını yapıyordum.Bence arada farkımız da yok .Benim de favori dizim .Japonların dizilerine zaten bayılıyorum. Aralarında bu favori dizim.Liar Game seven biriyle karşılaştığıma ne kadar sevindim anlatamam ya 😊.Tanıtımını 4 gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu diziyi izlemiştim gerçekten çok beğendim bende. Değişik bir konusu vardı.

    YanıtlaSil
  4. Hanhan 2 var mı anlayamadım, kore versiyonunda yok ya =))) Meraklardayım?
    Süper anlatmışsın ki, merak etmedim değil japon işini de ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore versiyonunda mevcut değil fakat japon olanda 2 sezon var hatta 2 ara film bir final filmi bir de 2012 yılında yayınlanan bir filmi mevcut.Japonlar tarafından sevilen bir dizi yani.İzlemeni öneririm...

      Sil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya