Yamapi İzleme Nedenim Kinkyori Renai

By HanHan Asya - Nisan 29, 2015

  



Film adı: Close Range Love
Orijinal: Kinkyori Renai
Yönetmen: Naoto Kumazawa
Senarist: Rin Mikimoto (manga), Yukiko Manabe
Gösterim Tarihi: 11 Ekim, 2014
Süre: 118 min.
Tür: Romantik / Manga uyarlaması
Dil: Japonca
Ülke: Japonya
OYUNCULAR
Tomohisa Yamashita
Nana Komatsu
Mizuki Yamamoto
Asami Mizukawa
Hirofumi Arai
Nozomu Kotaki
KONUSU
Yuni Kururugi parlak bir lise öğrencisidir. İngilizce dışında bütün derslerde çok başarılıdır. Yuni'nin gittiği okulda yeni bir öğretmen göreve başlar. İsmi Haruka Sakurai'dir ve oldukça yakışıklı bir adamdır. Yuni Sakurai'den bire bir özel ders almaya başlar. Derken Yuni, öğretmenine karşı bir şeyler hissetmeye başlar ve ona aşık olduğunu söyler.
                                               [Yeppudaa'dan Alıntıdır]







Filmi Yeppudaa Sitesinde görünce sevinç çığlıkları attım hemen izlemeliyim dedim.Filmin fragmanını izler izlemez zaten bu filmin çevirisini aramıştım baya bir zaman .Çeviri bulamasam bile kendi dilinde de olsun izleme isteğim oldu. İnternette aradım bulamadım.Ya yoktu ya da vardı da ben bulamadım orası muamma.
Bir manga uyarlaması olması ile beraber Yamapi izleme etkenlerimden biriydi.

Filmin konusunu görür görmez aradaki yaş farkından ya da aralarındaki öğretmen-öğrenci ilişkisinden rahatsız olabilirsiniz. Ön yargılı yaklaşmayın derim.Bir şans verin filme.





Bana göre konu şu;
  -spoiler içermez-

Öğrenci kızımız bütün ailelerin isteyeceği türden bir liseli.Her dersi mükemmel fakat gelin görün ki İngilizcesi yerlerde.Ayrıca kızımız duygularını göstermekte biraz sorunlu.Yani korksa da üzülse de sinirlense de yüz ifadesiz.

İngilizce öğretmeni anladığım kadarı ile "bu kızın niye ingilizcesi düşük sorumlu kişi benim" gibi düşüncelerden ötürü Okul Müdürünün de izni ile kıza bire bir ders vermeye başlar.Ve olaylar olaylar ..




Film Hakkındaki HanHan Yorumu;


 Kızımızın kimsenin sevemediği bir karakteri var.Şu ailelerin hep dediği elalemin kızı , komşunun çocuğu var ya hani hem dersleri iyi ingilizce haricinde hem de her şeye karşı güçlü heh işte kızımızda aynen böyle.Bir de hiç değişmeyen yüz ifadesi var ki ne hissettiği anlaşılmıyor.Ne düşündüğünü bir tek arkadaşı anlıyor ta ki Sensei ile özel derslere başlayıncaya kadar ...
Söylemeden geçemeyeceğim kızımızı ağlarken Arashi grubundan Matsu Jun'a feci benzettim belki sizlerde benim gibi düşünürsünüz.
                                                             İşte resim yorum sizin....


Öğretmenimiz de; keşke benim de böyle öğretmenim olsa ingilizcem şakır şakır olurdu diye düşüncelere sebeb olacak cinsten.Aslında hayatında kimseyi ciddi mana da sevememiş bir erkek.
Bana göre ise sevdim mi tam severim cinsinden.Zaten film boyunca Sensei kalbimi fena çarpıttı.Kalp kalp baktım ekrana.Açıp Yamapi dizilerine başlayasım geldi ama gece yarısı izlediğimden,sabah erken kalkacağımdan"Dur Hanhan!!!" dedim ve kendimi dizginlemek zorunda kaldım.




-DİKKAT SPOİLER İÇERİR-



Bundan sonrası ciddi anlamda spoiler içerir bu yüzden izlemeyenler okumaya devam etmesinler!!!!

*Bir sahnede de kıza bu Sensei fanları olan öğrenciler zorbalık yapıyor ve kız ayağını incitiyor.Sensei kurtarıyor fakat kız iyiyim gelmeseniz de çıkardım diye bir şeyler diyor.Tam bahçenin ortasında Sensei düzgün yürüyemediği için kızı kucaklıyor herkesin ortasında sonra revire götürüyor.Biraz saçma geldi normalde hemen dedikodu çıkar öğrenciyi kucakladı diye ama burada hiç bir şeyler olmuyor tabii ikisi hakkında dedikodu çıkıyor fakat filmin sonlarına doğru.
*Mükemmel kızımız ama aşık olunca kitapçıya gidip "aşık olunca ne yapılır?"diye kitapları araştırıyor.Hatta"ona itiraf edin"diye okuyunca sınıfta herkesin içinde itiraf etmeye kalkıyor.
Komedi o sahne. 
 *Asıl olarak sevdiğim ama rahatsız olduğum sahnelerden biri de kız öğretmen masanın altına saklanıyor ve öğretmene orada defterinde yazılı olan aşk itirafını gösteriyor.Öğretmen de kalemi bilerek yere atıyor ve almaya eğiliyor bu arada sınıf ne mi yapıyor ?birisi ders kitabından okuyor.Öğretmen eğildi demiştim ya kızı orada öpüyor.
     *En hoşuma giden de şu arkadan sarılmaların olduğu kısımlar.Aklımda yer edinen sahneler buralardan ibaret.Şimdi bu kısmı fazla uzatmadan Son Söz kısmına geçiyorum.


Son Söz 

Filmi genel olarak sevdim zaten yukarıda belirttiğim üzere çevirisini beklediğim filmlerdendi.
Ruh haliniz romantik bir film istediğinde açıp izlenebilecek türden bir yapım.Hele Yamapi seviyorsanız zaten şu zamana kadar izlemişsinizdir diye düşünüyorum.Keyifli Seyirler Dilerim.



*Film ile ilgili resimlere İnstagram hesabımdan  ulaşabilirsiniz.







  • Share:

You Might Also Like

5 yorum

  1. Izleyemedigim için en onemli ve okumasi en eğlenceli kısmı yani senin yorumunu okuyamadim cok merak ediyorum aklima yazdım yarin izlicem inşallah 😉 yazı için eline yüreğine sağlık daha nice film dizi onerilerini keyifle okumak umuduyla ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.sana keyifle okumak bana da keyifle yazmak dileğiyle ..

      Sil
  2. Merhaba, Türk yamapi severler olarak başladığımız etkinlik uluslararası hale geldi. cuma günü kindaichi izleyeceğiz eğer bize katılmak istersen https://www.facebook.com/events/831427273600854/

    YanıtlaSil
  3. Yamapi <3 Sırf Yamapi üçün belə izləmək lazımdır. ;) Spoi hissəsini oxumadım ;) izləyib sonra oxuyacam. :))

    YanıtlaSil

*Lütfen herhangi bir site veya blogun linkini paylaşmayınız.
*Spoiler,Küfürlü içerik, Siyasi,Dini,tartışmaya sebep olacak yorumlar yapmamaya özen gösterelim.


***Anlayışınız ve ziyaret ettiğiniz için teşekkürler***
HanHan Asya